10. desember i turnhallen i Molde

Endelig har roen senket seg i huset til Anita. Det er ikke barebare å være på besøk hos en turnfamilie midt i julestria. Jeg har hengt etter Anita hele dagen og har fått sett på småturnere i fine kostymer, en drøss med herlige kaker og vafler og ikke minst spist meg mett på kokosboller! Livet er helt fantastisk!

Men jeg må tilbake til i går, da skjedde det nemlig store saker for en liten jente som meg. Vi, Grethe og jeg, dro tidlig fra Brumunddal for å kjøre til forfedrene min i Tånsåsen. Det var et helt fantastisk møte med to herlige karer som har strikking som jobb. Tenk det da! Det må være toppen av lykke!

Vi satt ute på terrassen deres hele formiddagen og hadde en god prat om livet, strikking og hvor heldige vi er som har muligheten til å være den vi ønsker å være. De har mange tanker om hva som skal skje videre og jeg er sikker på at det vil komme flere slektninger ut fra hodene og hendene deres i tiden som kommer. Men vet du? I vinduet så hang det en mus på en «wracking ball», det var veldig rart, meg det føyer seg vel egentlig bare inn i rekken av mus, kuler og forskjellige personligheter i huset til disse karene. En opplevelse å få lov til å være litt sammen med dem.

På vei tilbake til Brumunddal slapp Grethe meg av på Gjøvik hvor jeg kastet meg på et tog nordover. Nå visste jeg ikke helt hvordan jeg skulle komme meg videre, det eneste som stod i hodet på meg var at det var blitt 9. desember og jeg hadde enda ikke kommet meg særlig langt nord. Men på toget slappet jeg av og fordøyde inntrykkene fra de siste dagene. Det har skjedd så utrolig mye på kort tid at det er jammen bra at jeg har blogget underveis. Tenk om jeg hadde glemt turen i Spikersuppa eller på show med Anki? Det hadde jo vært utrolig trist. Man får tid til å tenke mye på toget, godt det også innimellom. Jeg satt på toget helt til Dombås, 6 hele timer. Lydbok, spotify, strikketøy og søvn er gode greier i så mange timer. Nå var jeg kommet mye lenger nord og pulsen begynte å roe seg litt med tanke på å rekke å komme helt frem til jul.

På Dombås byttet jeg tog til Raumabanen. Rauma? Garn? Jeg kjente at pulsen steg og jeg var veldig klar for å handle litt. Det var jo nesten litt plass i kofferten til litt garn, iallefall garn rett fra fabrikken. Det er ferskt det!! *drømmer*

Det ble en herlig tur på en bane som går gjennom fantastisk natur. Her skulle jeg gjerne hatt en tur på lyse sommerdager, tenker det blir det ved en senere anledning. Jeg får spørre den nye familien min om de kan tenke seg en tur til Molde med tog.

Vel fremme i Åndalsnes så var selvsagt Rauma garnfabrikk stengt for helgen. Jeg ankom alt for sent til å kunne shoppe alt jeg hadde tenkt å kjøpe. Det var nok like greit, garnlageret i mitt nye hjem er lovet å være bra.

Anita kom med bil for å hente meg og deretter kjøre med til Molde. Det innebar en tur på ferge. Min aller første fergetur. Jeg tror det kunne vært lurt å velge en annen årstid her også, det var ikke akkurat stille sjø på den korte turen.

Ugh! Jeg tok en tur i kafeteriaen, men endte opp med å stå med nese ute i frisk luft. Dette var ikke veldig hyggelig. Jeg var veldig glad da hjulene på bilen traff fast grunn og vi var på vei hjem.

Vel hjemme fikk jeg et herlig glass med Baileys og isbiter. Det var helt nydelig. En veldig lang, innholdsrik, men slitsom dag var endelig over og jeg hadde forflyttet meg ganske mye lenger nord, men også en god del vest. Dette må løses, en annen dag. Først skal jeg tilbringe noen dager sammen med Anita.

Har jeg forresten fortalt at hun og Anki er veldig like? På mange måter egentlig. Jeg er ganske svett i øret allerede for her går praten veldig raskt. Anita fortalte også om et strikketreff ikke så langt herfra, Ørskogfjellet, hvor de ble servert ganske spesiell mat. Kokte karbonader og belgisk fruktøl? Det høres litt utradisjonelt ut… Uansett har det vært en utrolig koselig dag i dag også, men det forteller jeg om i morgen.

 

 

Men til slutt vil jeg vise dere frokosten jeg ble servert her i huset i dag. Hmm, noe sier meg at jeg kommer til å bli høy på sukker disse dagene.

 

Har jeg forresten lagt inn dagens sang? Hm, det husker jeg ikke, så da får dere i så tilfelle en til!

Noe å hvile øya på i kveldingen!

Ha en fin kveld!

~LR~

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s