20.-22. desember – Fra Namsos til Tromsø

 

I fare for å gjenta meg selv så må jeg bare beklage for min stillhet, det dreier seg ikke om noe annet enn at verden har vært litt travlere og litt mindre nettilgjengelig. Er det egentlig et ord, nettilgjengelig? Det passer uansett veldig bra, for jeg har hatt problemer med nettet de siste dagene.

Men nå er det tid for en liten oppdatering. Jeg blir så glad når jeg ser at noen etterlyser meg på min reise. Det er betryggende å vite at noen følger med og dermed kan etterlyse meg om jeg blir borte for lenge.

På tirsdag var jeg på hytten til Grete og kompisen min Lukas hvor vi slappet av og koste oss masse. Litt ut på ettermiddagen kjørte de meg til hurtigbåtkaien hvor jeg skulle ta hurtigbåt til Rørvik. Og vettuhva? De hadde ikke svele der heller. Men jeg fikk handlet meg litt mat og drikke, alltid like godt.

Det var ikke lange turen til Rørvik og jeg fikk noen timer der før Hurtigruta kom for å hente meg og noen flere på dens vei nordover. Og det var virkelig en herlig reise. På MS Polarlys har de virkelig stelt istand til jul. Utrolig mye morsomt og ved dette bordet satt jeg et par timer og koste meg.

Image may contain: people sitting, table and indoor

Image may contain: one or more people and indoor

 

Jeg laget noen fine julekurver og pynteengler til Unn Gøril slik at hun fikk pyntet hos seg selv til jul også. Litt ut på kvelden dukket til og med nissen opp på båten. Og det hele fem dager før tiden. Jeg klager ikke over et par klementiner og noen Dumle, men det er jo litt rart at han er så tidlig ute. Er det ikke?

Jeg lurer på om det kommer noen gaver til meg i år? Familien jeg kommer til kjenner meg jo ikke, men kanskje de har kjøpt inn en liten sjokolade eller litt garn til en kjole? Det hadde vært veldig kjekt. Jeg har så lyst på en kjole med prikker eller hjerter. Jeg fant et mønster i en bok jeg så i hyllen til Unn Gøril. Kanskje hun kan hjelpe meg med det når jeg kommer frem.

I Brønnøysund så hoppet jeg rett til sengs da jeg kom frem. Det var litt for seint for meg og det hadde jo vært en dag med mye reising også. Tror ikke UG ble irritert over at jeg var så sliten. Vet ikke om hun kan bli irritert, har aldri sett det. Og på onsdag måtte hun på jobb, selvsagt, det er jo derfor hun er i byen. Det gjorde at jeg fikk sovet skikkelig ut og er nå opplagt og blid igjen.

Etter jobb traff jeg henne i byen for litt shopping. Skikkelig grått og trist, men likevel kjempekoselig. 

Selvsagt måtte vi ut og spise på restauranten som ligger rett bak Unn Gøril på bildet. Det var skikkelig godt og jeg tror ikke jeg har vært så mett på flere uker.

Det ble også litt shopping. Jeg fikk kjøpt meg en slik en fargeleggingsbok og noen fargeblyanter. Jeg har helt hekta på fargelegging om dagen. Det og lydbok er fantastisk som avkobling. Det ble ingen julegaver fra meg, jeg vet rett og slett ikke hva de ønsker seg. Tenker jeg får kjøpe noe når jeg blir kjent med familien min. Håper det skjønner det og ikke blir fornærmet.

Se hvor fint det var på kjøpesenteret i byen!

Vi fikk til og med med oss en liten konsert. Det er alltid koselig i førjulstiden.

På kvelden begynte jeg å tenke litt på hvordan jeg skulle reise videre. Det er ikke så få kilometre igjen heller, så jeg må finne på noe lurt. 884 km for å være ganske nøyaktig. Og med tanke på at jeg har brukt 22 dager på å komme meg 910 km, så betyr det at jeg må reise litt fortere de neste 2(!!) dagene.

Men hvordan?

Vi sjekket ut SAS til Evenes, de hadde jo noen billetter igjen, men de var dyre og i tillegg var det meldt skikkelig dårlig vær og flyselskapene gikk ut og oppfordret til at de som kunne ombooke billettene, gjorde nettopp det. Da er det ikke så smart å faktisk kjøpe noen av de billettene… Selv jeg skjønte jo det, selv med liten hjerne.

Hurtigruten var også et alternativ, et veldig godt et faktisk. Om vi bare så vekk fra at jeg faktisk ikke er så glad i dårlig vær og bølger. Men jeg merket ikke noe til det fra Rørvik, så kanskje det ville funke på store skip som Hurtigruten?

Leiebil var siste mulighet vi sjekket ut. Men det var da vi så at det faktisk var 884 kilometer igjen og med tanke på at det ikke er mulig å kjøre bil og strikke/fargelegge samtidig, så forkastet vi det egentlig før vi hadde begynt.

Så da stod vi igjen med fly og Hurtigruten. Så nå sitter jeg på Hurtigruten utstyrt med sjøsyketabletter, lydbøker og strikketøy. Det har gått veldig bra og denne gangen har jeg jo lugar og det er deilig. MS Richard With er ikke like fancy som Polarlys, men jeg overlever absolutt. Og nå skal jeg seile helt til Tromsø og så får jeg se hva jeg gjør videre derfra. Men det ser ut til at jeg skal rekke å være fremme innen julaften. Det var jeg ikke så sikker på for noen dager siden.

Jeg har ikke noe særlig med bilder nå som jeg reiser helt alene, men jeg tok dette da vi passerte polarsirkelen. Ganske kult. Jeg hadde egentlig gledet meg til å besøke senteret ved polarsirkelen på fastlandet, men sånn ble det ikke. Jeg hadde mange andre planer også, men de forsvant litt i annet moro.

Image may contain: ocean, sky, outdoor, water and nature

Jeg skulle fått meg en sånn sjølfistang, men jeg er redd jeg er for svak til å holde den fast. Er misunnelig på de som har god kroppsbygning som klarer å holde slike tunge ting.

Men nå er det natten igjen. Det blåser godt her nå så jeg gleder meg til å legge til kai i Stokmarknes. Det er ikke lange tiden, men det er rolig før og etter stoppet også. I morgen kommer vi til Tromsø og da er det ikke langt igjen før jeg finner familien min.

Det har ikke vært spilt musikk på lenge, men her får dere en for dagen. Denne valgte jeg selvsagt fordi jeg er hvor jeg er og det er denne artisten for hun er i familie med min tidligere familie.

 

Ønsker dere alle en gooood lille julaften!

~LR~

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s